Bard

Ridkurser

Helgkurs lör-sön

Samling lördag kl 9.30, första ridpasset kl. 10.30

Kursschema: Lördag: Ridpass 1, ridning i grupp om 3-4 ryttare Ridpass 2, privatlektion Ett teoripass samt enklare lunch Söndag: Ridpass 1, ridning i grupp om 2 ryttare Enklare lunch Ridpass 2, ridning i grupp om 3-4 ryttare.

Pris: 3 450 kr

Det finns möjlighet till boende i närheten med olika standard/pris. Det finns även möjlighet att bo med helpension.

Helgkurs fre-sön

Fredag: Samling kl. 17.00 med kaffe och kaka Ridpass 1, ridning i grupp om 2 ryttare. Lördag: Ridpass 1, ridning i grupp om 2 ryttare Ett teroipass samt enklare lunch Ridpass 2, privatlektion Söndag: Ridpass 1, ridning i grupp om 2 ryttare Enklare lunch Ridpass 2, ridning i grupp om 3-4 ryttare

Pris: 3 950 kr

Det finns möjlighet till boende i närheten med olika standard/pris. Det finns även möjlighet att bo med helpension.

Kursupplägg och priser ovan gäller för grupper om 4 ryttare samt "öppna" kurser där enskilda ryttare kan anmäla sig (max 4 deltagare/helg).

Gruppbokningar

Vi har även möjlighet att ta emot större ridgrupper upp till max 8 ryttare, för större grupper finns följande kursalternativ:

GRUPPER 5-6 ryttare

Helgkurs Fre-Sön

Fre Samling kl 16.00 med kaffe och kaka Ridpass 1 i grupper om 2 ryttare Lör Privatlektioner, ett ridpass per ryttare Ett teoripass, lättare lunch Sön Ridpass i grupp om 2 ryttare

PRIS: 3050 kr

Det finns möjlighet till boende i närheten med olika standard/pris. Det finns även möjlighet att bo med helpension.

GRUPPER 7-8 ryttare

Helgkurs Fre-Sön

Fre Samling kl 16.00 med kaffe och kaka Ridpass 1 i grupp om 4 ryttare Lör Privatlektioner, ett ridpass per ryttare Ett teoripass, lättare lunch Sön Ett ridpass i grupp om 2 ryttare Lättare lunch

PRIS: 2 850 kr

Det finns möjlighet till boende i närheten med olika standard/pris. Det finns även möjlighet att bo med helpension.

Vi kan även skräddarsy kurser efter önskemål, välkommen att höra av dig med förfrågan.

Vi erbjuder innehållsrika och utvecklande weekendkurser med olika teman och för ryttare på olika nivåer. Välkommen att kontakta oss för information om aktulla kursdatum.

Anmälan

Kursavgiften innehåller en anmälningsavgift om 1000 kr som inbetalas i samband med att din plats är bekräftad för att du ska vara garanterad plats på kursen, resterande kursavgift inbetalas senast 10 dagar före kursstart. återbetalning av kursavgift vid avbokning med läkarintyg.

Anmäl dig genom att skicka ett mail till kontakt@hippikos.se Kursavgiften inbetalas till bankgiro: 307-9191 skriv namn och kurskod på din inbetalning.

Under januari och februari kan vi erbjuda lågsäsongspris på weekendkurser.

Hippikos erbjuder följande weekendkurser för vana ryttare:

Dressyr

för ryttare från ett par års regelbunden ridvana till ryttare på medelsvår nivå. Kursens innehåll anpassas efter deltagarnas nivå. För dig som har kommit längre i din ridutbildning finns möjlighet att prova på mer avancerade dressyrrörelser samt att rida på kandar.

Dressyr/Sitsträning

extra fokus på sits och inverkan, sitsträning i longerlina samt avsuttna sitsövningar ingår i kursen. Kursen hjälper dig att hitta en djupare och mer avspänd sits i balans som ger dig bättre inverkan och kommunikation med hästen.

Dressyr/Programridning

få hjälp med att optimera din programridning, kursen innehåller förutom dressyrpass med fokus på innehållet i det program som du vill träna även hjälp med upplägg för framridningen, mental förberedelse samt programuppridning med bedömning.

Kombinerad

Kursen för dig som vill ha allt! Ett dressyrpass och ett hoppass per dag. För att delta i en kombinerad kurs behöver du ha hoppvana (även av att hoppa övningar och mindre banor). Kursupplägget styrs av deltagarnas förkunskaper och önskemål.

Hoppa lätt

För att delta i hoppa lätt behöver du ha minst ett par års regelbunden ridvana med grundbalans i sadeln och ha hoppat litegrann. Hoppa lätt tar hoppningen från grunden och hjälper dig att hitta en stabil och balanserad hoppsits, vi jobbar också mycket med tempo, anridning och följsamhet. En perfekt kurs för dig som vill börja hoppa lite mer efter ett uppehåll eller utvidga hoppningen från vad den traditionella ridskolan kan erbjuda alt om du känner dig osäker på hoppningen och vill komma igång lugnt och tryggt med snälla hästar och enklare övningar.

Hoppning

För ryttare som har god hoppvana (du behöver inte hoppa höga höjder) och vill utvecklas vidare inom hoppningen på bussiga, kapabla hästar. De flesta hoppkurser har fokus på banhoppning med övningar och banor som byggs på efterhand. Kursens innehåll anpassas efter deltagarnas nivå.

Mental träning & ridning

På mental träningkurserna lägger vi lite mer fokus på praktisk teori. Innehållet anpassas efter deltagarnas önskemål och kan exempelvis handla om ridning och rädsla, tävlingsförberedesle, optimera inlärning och kroppskännedom, målsättning mm.

Vi tar med oss det teoretiska in på ridbanan och provar under ridpassen olika tekniker för förberedelse, inlärning och problemlösning. Kursen kan hjälpa dig som har fastnat i ridningen eller behöver hjälp med problemlösning som kanske inte är enbart ridteknisk.

Problemlösning

En specialkurs som skräddarsys efter deltagarnas behov och önskemål. På den här kursen tar du med din egen häst och får hjälp att lösa såväl hanterings- som ridproblem. Hitta en positiv kommunikation med din häst och få hjälp att reda ut varför ev. problem uppstår, du får hjälp med konkreta övningar som du även kan jobba vidare med hemma.

Kursen är tänkt som en kickstart för ett bättre samarbete mellan häst och ryttare. Du som inte har egen häst är välkommen att delta i kursen som åskådare för att lära mer om kommunikation och samarbetssvårigheter i ridning och hästhantering.

Vi erbjuder också grupper om minst 4 deltagare skräddarsydda kursprogram.